Skip links

Uw wensen staan bij ons voorop

Crematie

In Nederland kiezen steeds meer mensen voor een crematie. Bij een crematie hoeft u geen graf te onderhouden en hoeft u zich geen zorgen te maken over het verlengen van de plek op het graf. Een crematie is gemiddeld genomen goedkoper dan begraven.

Voorbereiding crematie
De Uitvaartverzorgers van UitvaartPlus helpen u om alle wensen bij een overlijden op een rij te zetten. Afhankelijk van uw wensen en om u zoveel mogelijk te ontzorgen, maken wij de afspraak met het crematorium, regelen wij het vervoer naar het crematorium, verzorgen en kleden wij de overledene, helpen wij bij het opstellen van de rouwkaarten/rouwadvertenties en verzorgen wij de aangifte van overlijden in de gemeente en toestemming tot crematie.

De herdenkingsdienst
Vrijwel alle crematoria in Nederland hebben goede voorzieningen, zoals aula’s en condoleance ruimtes. Maar de keuze is aan u om te bepalen waar de herdenkingsdienst plaats vindt. Er is ook een speciale familiekamer waar naasten bij elkaar kunnen komen. Hier kunt u zich in rust voorbereiden op het afscheid van uw dierbare.

Tijdens de herdenkingsdienst kunt u ervoor kiezen om video’s en foto’s te tonen of muziek af te spelen ter nagedachtenis aan de overledene.

Lees hier meer over het werkgebied van UitvaartPlus 

Na de crematie/ condoleance
Als u behoefte heeft om na de herdenkingsdienst na te praten, dan kunt u dit doen tijdens de condoleance. Dit kan in een condoleanceruimte van het crematorium of op een andere locatie. Er wordt tijdens de condoleance vaak koffie/thee geschonken met cake, broodjes of iets anders dat u wenst. De invulling hiervan zullen wij uiteraard bespreken.

Uitstrooien of bijzetten?
Een maand na de crematie kunt u samen met uw familie de as ophalen bij het crematorium. U heeft hierna de keuze om de as in een urn te plaatsen of uit te strooien.

Uitvaartpakketten
Bij UitvaartPlus hebben wij verschillende pakketten samengesteld om zo veel mogelijk zorg uit handen te nemen.

Bekijk onze crematiepakketten