Voor steeds meer mensen is een crematie een passende wijze om afscheid te nemen van hun dierbare. Het voordeel t.o.v. begraven is dat u geen duur graf hoeft te kopen en onderhouden. Hiermee is een crematie gemiddeld iets goedkoper dan begraven. Voor elke crematie wordt maatwerk geleverd door UitvaartPlus. Al uw wensen zijn bespreekbaar.

Voorbereiding crematie

Aangezien het voor de nabestaanden een hectische en verdrietige tijd is, helpen de uitvaartverzorgers van UitvaartPlus om al uw wensen helder in kaart te brengen. Wij dragen zorg voor de overledene (verzorgen en kleden), helpen bij het opstellen van rouwkaarten en/of rouwadvertenties en vervoeren de overleden van de overlijdensplek naar ons dienstencentrum en vervolgens naar het crematorium. Ook de contacten met de desbetreffende gemeente worden door ons verzorgd; de aangifte van overlijden en toestemming tot cremeren nemen we voor u uit handen.

De herdenkingsdienst

Desgewenst kan bij een crematie een herdenkingsdienst of uitvaartmis worden gehouden. Dit kan in de aula of condoleanceruimte van het crematorium plaatsvinden of op een andere locatie. De invulling van deze dienst is aan de nabestaanden zelf, in overleg met een geestelijke indien hiervoor wordt gekozen. Regelmatig worden in deze diensten persoonlijke herinneringen opgehaald door middel van foto’s, muziek en video’s die aan de overledene herinneren. In een speciale familiekamer kunnen de naasten bijeenkomen.

Condoleren en samenkomen

Na de plechtigheid bestaat vaak de behoefte na te praten en de mogelijkheid te bieden de nabestaanden te condoleren. Deze condoleance kan worden gehouden in de condoleanceruimte van het crematorium. Ook kan deze bijeenkomst, indien gewenst, elders worden georganiseerd. U kunt qua catering kiezen voor koffie/thee met cake of voor broodjes met andere drankjes, alles is tegenwoordig mogelijk. De keuze is geheel aan u.

As ophalen

Een maand na de crematie kan de as worden opgehaald bij het crematorium, laat u door UitvaartPlus informeren over de mogelijkheden wat betreft de asbestemming.