Skip links

Wist u dat een begrafenis op een doordeweekse dag goedkoper is?

Begrafenis

Als u kiest voor een begrafenis dan heeft u een plek waar u naartoe kunt gaan om uw dierbare te herdenken. De kosten voor een begrafenis liggen gemiddeld gezien hoger dan de kosten voor een crematie.

Voorbereiding begrafenis
De Uitvaartverzorgers van UitvaartPlus helpen u om alle wensen bij een overlijden op een rij te zetten. Afhankelijk van uw wensen en om u zoveel mogelijk te ontzorgen, verzorgen wij het vervoer naar ons dienstencentrum, verzorgen en kleden wij de overledene, leveren wij een nette uitvaartkist, verzorgen wij het vervoer naar de begraafplaats en verzorgen wij de aangifte van overlijden in de gemeente en verkrijgen toestemming tot begraven.

Soorten graven
De kosten van de begraafplaats zijn niet inbegrepen in het pakket van UitvaartPlus. Uiteraard kunnen wij u deskundig adviseren en informeren in uw keuze van een begraafplaats.

  • Familiegraf/ Particulier graf/ Eigen plek
  • Algemene graven
  • Natuurbegraven

Herdenkingsdienst
De meeste begraafplaatsen hebben een uitvaartcentrum of kerk, hier kunt u de herdenkingsdienst laten plaats vinden. Wilt u een andere locatie dan is dit ook bespreekbaar. De herdenkingsdienst kunt u zelf persoonlijk maken door video’s of foto’s te tonen of muziek te draaien. Na de herdenkingsdienst loopt men meestal naar het graf. Hier kan ook een kleine ceremonie gehouden worden.

Na de begrafenis / condoleance
Als u behoefte heeft om na de herdenkingsdienst na te praten, dan kunt u dit doen tijdens de condoleance. Dit kan ook in het dienstencentrum of de kerk of op een andere locatie. Er wordt tijdens de condoleance vaak koffie/thee geschonken met cake, broodjes of iets anders dat u wenst. De invulling hiervan zullen wij uiteraard met u bespreken.

Uitvaartpakketten
Bij UitvaartPlus hebben wij verschillende pakketten samengesteld om zo veel mogelijk zorg uit handen te nemen.

Bekijk onze begrafenispakketten