Voor veel mensen is een begrafenis een mooie afronding van het leven van de overledene en tevens is er een fysieke plaats waar u nog eens kunt komen om de overledene te gedenken. Voor elke begrafenis wordt maatwerk geleverd door UitvaartPlus. Al uw wensen zijn bespreekbaar.

Voorbereiding begrafenis

Aangezien het voor de nabestaanden een hectische en verdrietige tijd is, helpen de uitvaartverzorgers van UitvaartPlus om al uw wensen helder in kaart te brengen. Wij dragen zorg voor de overledene (verzorgen en kleden), leveren een passende uitvaartkist, helpen bij het opstellen van rouwkaarten en/of rouwadvertenties en vervoeren de overleden van de overlijdensplek naar ons dienstencentrum en vervolgens naar de begraafplaats. Ook de contacten met de desbetreffende gemeente worden door ons verzorgd; de aangifte van overlijden en toestemming tot begraven nemen we voor u uit handen.

Welk soort graf?

De begraafplaats zelf valt niet onder de verantwoordelijkheid van UitvaartPlus, echter uiteraard kunnen wij u deskundig advies geven welke mogelijkheden er zijn.

Mogelijkheden graven:

  • Familiegraf – een voorbeeld van een particulier graf, bestemd voor leden van één familie
  • Particulier graf – een graf die aan een bepaalde persoon of diens nabestaanden toebehoort
  • Algemeen graf – een graf waarin meerdere personen worden begraven, met kleine steen
  • Natuurbegraven – een graf in een daarvoor aangewezen natuurgebied

Herdenkingsdienst

Desgewenst kan bij een begrafenis een herdenkingsdienst of uitvaartmis worden gehouden. Dit kan in het naastgelegen uitvaartcentrum of de kerk bij de begraafplaats plaatsvinden of op een andere locatie. De invulling van deze dienst is aan de nabestaanden zelf, in overleg met een geestelijke indien hiervoor wordt gekozen. Regelmatig worden in deze diensten persoonlijke herinneringen opgehaald door middel van foto’s, muziek en video’s die aan de overledene herinneren. Na de dienst wordt er gewandeld naar het graf, waar gekozen kan worden voor een kleine ceremonie.

Condoleren en samenkomen

Na de plechtigheid bestaat vaak de behoefte na te praten en de mogelijkheid te bieden de nabestaanden te condoleren. Deze condoleance kan worden gehouden in het naastgelegen uitvaartcentrum of de kerk. Ook kan deze bijeenkomst, indien gewenst, elders worden georganiseerd. U kunt qua catering kiezen voor koffie/thee met cake of voor broodjes met andere drankjes, alles is tegenwoordig mogelijk. De keuze is geheel aan u.